دکتر محمد علی اکبری جراح و متخصص گوش و حلق و بینی و جراحی سر و گردن پس از فراغت از تحصیل دوره پزشکی عمومی، عازم کشور آمریکا گردیدند. در آمریکا پس از گذراندن امتحانات مربوطه با کسب رتبه عالی موفق به اخذ مدرک ECFMG و عضویت در نظام پزشکی آمریکا گردیدند. ایشان در آنجا دوره جراحی عمومی را گذراندند و پس از بازگشت به کشور وارد رشته گوش و حلق و بینی شده با رتبه عالی از دانشگاه شهید بهشتی تهران فارغ التحصیل گردیدند و فعالیت خود را در زمینه جراحی پلاستیک و زیبایی بینی و صورت متمرکز نمودند. ایشان همچنین دوره های تکمیلی جراحی پلاستیک صورت و زیبایی بینی را نزد اساتیدی چون دکتر Most در دانشگاه سان فرانسیسکو، دکتر منیک در دانشگاه آریزونا و دکتر پله در دانشگاه رم گذراندند.
یکی دیگر از سوالات متداول، در خصوص مدت زمان مورد نیاز برای استفاده از چسب بینی است. این زمان در خصوص بیماران، سبکهای جراحی، کشورها و شخص جراحان، کاملا متفاوت است. ممکن است یک جراح مدت زمان لازم برای استفاده از چسب برای یک بیمار را یک ماه تشخیص دهد و برای بیمار دیگر، مدت زمان ۲ ماه را توصیه کند. اما به طور کلی آنچه در دنیا هم روی آن اتفاق نظر وجود دارد، این است که این زمان کوتاه و قریب به ۲ هفته و در ایران حدود یک ماه است.
یکی از موارد کاربرد جراحی زیبایی بینی، همانطور که از نام آن برمیآید، زیبا کردن بینی است. اما کاربرد اصلی آن و شاید علت پیدایش این نوع جراحی، درمان برخی بیماریهای تنفسی بینی صرفا از این راه بوده است.
بیماران میبایست قبل از انجام این جراحی، با متخصصین مربوطه و به خصوص فردی که برای انجام جراحی انتخاب کردهاند، یک گفتوگوی کامل در مورد اینکه چه چیزی میخواهند، داشته باشند و در این مورد به یک توافق برسند. اینکه آیا مساله زیبایی برای آنها مهم است یا تنفس؟ اگر مساله زیبایی برای آنها در اولویت است، دقیقا چه انتظاری از این عمل دارند؟ توقع آنها رسیدن به چه ساختاری از بینی است؟
بیمار باید برای پزشک مشخص کند که از زیبایی بینی، دقیقا چه چیزی میخواهد و پزشک هم موافقت کند که دقیقا آن کار را برای او انجام دهد. چون عمدهترین مشکلی که بیماران با جراحان زیبایی پیدا میکنند، عدم رضایت آنهاست. مطابق رفرنسهای علمی، مهمترین عاملی که میتواند این مشکل را حل کند، گفتوگوی قبل از جراحی بین بیمار و پزشک است.
اما سوال جالب دیگری که معمولا از جراحان زیبایی پرسیده میشود این است که در پاسخ به این سوال میتوان گفت که اولا خیلی از پزشکان نیز بینی خود را عمل میکنند. ثانیا راجع به هر موضوعی در پزشکی، برخی موارد کاربرد و موارد منع وجود دارد. مثلا اگر کسی مشکل تنفسی داشته باشد، جراحی زیبایی یا سایر جراحیهای بینی برای او شامل یکی از موارد کاربردی خواهد بود. دلیل دیگر انجام جراحی بینی، مساله زیبایی بینی است. مساله زیباتر شدن نیازمند انگیزه است. برخی افراد به دلایلی این انگیزه اولیه را دارند و تلاش میکنند عدم زیبایی در چهره خود را رفع کنند تا به هدف اصلی برسند. کمااینکه یکی از فواید جراحیهای زیبایی بالابردن اعتماد به نفس در افراد است. حالا اگر کسی با همان بینی بزرگ اعتماد به نفس کافی هم داشته باشد، دلیلی برای انجام عمل نخواهد داشت.
انحرافات بعد از عمل جراحی بینی به دو دسته تقسیم میشود. یک دسته مربوط به افرادی است که بینی آنها قبل از عمل دارای انحراف بوده و این انحراف بعد از عمل از بین رفته اما مجددا پدید آمده است. در این مورد معمولا یک انحراف در تیغه بینی وجود دارد. پزشکان معتقدند که غضروف تیغه بینی دارای حافظه است و همواره تمایل دارد که به حالت اولیه برگردد. لذا تا زمانی که بینی شکل نهایی خود را پیدا کند، بیمار باید یک سری ماساژها را انجام دهد تا از مساله بازگشت جلوگیری کند. اما مواردی که در آنها انحراف بعد از جراحی به وجود آمده نیز به ۲ دسته تقسیم میشوند. اگر انحراف بلافاصله به وجود آمده باشد، ممکن است علت آن مشکل در کار جراحی یا تورم در یک سمت باشد. اینکه مدتی بعد از عمل جراحی، بینی کسی که قبل از عمل صاف بوده و مشکل انحراف نداشته، حالت کجی به خود میگیرد، میتواند به دلیل عدم مراقبت درست بعد از جراحی نیز باشد.