متخصص تغذیه

متخصص تغذیه فردی است که در زمینه تغذیه و رژیم غذایی تخصص دارد . متخصص تغذیه در انتخاب غذای مناسب و تنظیم برنامه غذایی سالم شما را یاری می دهد و همچنین برای بیماران رژیم غذایی مناسب تدوین می کند و توصیه های غذایی لازم را به بیماران ارائه می کند .

تغذیه مناسب در طول زندگی برای داشتن جسمی و روان سالم از ضروریات زندگی هر فرد است . اما همه افرد دانش کافی جهت داشتن تغذیه سالم را ندارند . به همین دلیل متخصص تغذیه به یاری شما می آید و شما را در رسیدن به تغذیه مناسب یاری می کند.

متخصص تغذیه عادات غذایی فرد را بررسی می کند و غذاهایی را که برای بیمار لازم است را توصیه می کند . نحوه صحیح عادات غذایی را آموزش می دهد و تاثیر برنامه را پیگیری می کند تا مطمئن شود برنامه غذایی داده شده موثر بوده و از نتیجه آن گزارشی تهیه می کند و روند درمان را ثبت می کند.

افراد بیمار تحت نظر متخصص قرار می گیرند تا به آنان در انتخاب برنامه غذایی مناسب با توجه به شرایط ویژه ای که دارند کمک شود و روند درمان تسریع یابد . از بیمارانی که به این متخصصین مراجعه می کنند می توان به بیماران دیابتی ، بیماران کلیوی ، بیماران گوارشی و کبدی ، بیماران قلبی و بیماران سرطانی که در دوره شیمی درمانی یا رادیوتراپی قرار دارند و خیلی از بیماری های دیگر که نیاز به تغذیه مناسب در بهبود یا کنترل بیماری دارند .

کار متخصص تغذیه چیست ؟

متخصصین تغذیه برای گروه های مختلف مردم اعم از کودکان ، میانسالان ، بیماران ، افراد چاق و لاغر متناسب با وضعیت و نیاز آنها برنامه غذایی تهیه می کند و برای آنها تعیین می کند از چه نوع مواد غذایی و به چه میزان روزانه مصرف کنند .

کارشناس تغذیه که در محل هایی مانند کارخانجات صنایع غذایی مشغول به کار می شوند ، از دانش تغذیه خود در فرآیند تولید مواد غذایی استفاده می کنند .

متخصص تغذیه باید به علم تغذیه اشراف کامل داشته و از آخرین اطلاعات و دستاوردهای این حوزه آگاه باشد . او باید در کنار داشتن مهارت های ارتباطی مناسب، تاحدی با روانشناسی افراد آشنایی داشته تا بتواند برخورد مناسبی با مراجعان داشته و متناسب با وضعیت جسمی و روحی آنها، برنامه و رژیم غذایی شان را تهیه کند.

متخصصان تغذیه ای که در استخدام بیمارستان ، شرکت یا کارخانه ای هستند ، معمولا به صورت تمام وقت مشغول به کارند. در مورد آنهایی که به طور مستقل بوده و دفتر مشاور تغذیه (مطب) دارند ، تعیین ساعات کاری بر عهده خودشان می باشد.

متخصص تغذیه چگونه به مراجعه کنندگان کمک می کند؟

در اولین جلسه مشاوره ، پزشک متخصص تغذیه سوالاتی در مورد تغذیه فرد در حال حاضر و میزان فعالیت و تحرک بدنی تان و به طور کلی سبک زندگی روزانه تان را می پرسد دریافت این اطلاعات می تواند به پزشک برای تنظیم برنامه مفیدتر یاری کند . همچنین اگر نیاز باشد آزمایشات لازم را برای بیمار می نویسد که در جلسه بعد نتایج هماتولوژی و بیوشیمایی بیمار را ببیند .

پزشک پس از دریافت این اطلاعات توصیه های غذایی را که فرد باید رعایت کند به صورت مکتوب در اختیار فرد قرار می دهد تا در خانه آن را رعایت کند. در جلسه بعدی ویزیت روند پیشرفت فرد بررسی می شود و با توجه به نتیجه به دست آمده در انجام ادامه رژیم و بهبود آن تصمیم گیری کند . هدف اصلی متخصص تغذیه این است که بتواند دانش خود را در اختیار فرد بگذارد تا فرد بتواند در انتخاب تغذیه خود بهترین تصمیم گیری را داشته باشد.