جراحی لثه و انواع جراحی لثه چیست؟
با مراجعه نزد دندانپزشک به شما توصیه می شود که نزد یک پریودنتیست هم بروید، یک دندانپزشک مجرب که بیماری پریودنتال را درمان کند.
بیماری پریودنتال یک عفونت باکتریایی می باشد که بافت لثه را عفونی می کند و باعث التهاب، قرمزی، تورم و تحلیل لثه می شود. همچنین بروی یک دندان یا همه دندان ها تاثیر می گذارد. مرکز ملی بهداشت می گوید که ۸۰درصد بزرگسالان در ایالات متحده از بیماری لثه رنج می برند.
بیماری پریودنتال با باکتری هایی که در دهان و متصل به دندان می باشد، شروع می شود. با تجمع این باکتری ها و افزایش تعدادشان، یک بیوفیلم به نام پلاک دندان تشکیل می شود. اگر این پلاک ها از بین نروند و همچنان بروی دندان بمانند، باعث ژنژویت می شوند؛ شکل اولیه بیماری لثه می باشد. نخ دندان کشیدن به صورت روزانه و مسواک زدن دوبار در روز، با باکتری ها مبارزه کرده و می تواند از ژنژویت جلوگیری کند.
پلاک دندان و باقی مانده های غذا بروی دندان ها، با توجه به شیوه های بهداشت دهان و دندان از بین می روند و از خط لثه پاکسازی می شوند. اگر تمام این پلاک ها و مواد غذایی از روی دندان برداشته نشوند، منجر به ژنزویت می شوند که می تواند بدتر شود و روی بافت لثه تاثیر بگذارد. از نشان های آن هم تورم زیاد، التهاب، خونریزی در برخی موارد، و فاصله بین دندان و لثه می باشد که نشان می دهد بیماری پریودنتال پیشرفته می باشد.
بیماری پریودنتال پیشرفته زمانی رخ می دهد که پلاک باکتری ها از بیوفیلم ها به وجود می آید. در این مرحله مراقبت های خانگی تاثیری ندارند و باید نزد دندانپزشک برای از بین بردن آن ها مراجعه کرد. اگر باز هم در این حالت به دندانپزشکی مراجعه نشود، باکتری ها به ریشه دندان نفوذ می کنند و با شرایطی که برای دندان ها فراهم می کنند، نیاز به جراحی پیدا می کنند.
جراحی ژنژویت فلپ : زمانی که پاکت ها بیشتر از ۵میلی متر عمق داشته باشند، پرودنتیست این پروسه را در نمودار بیماران بررسی می کند. اکثر بیماران از حد متوسط تا شدید با این روش جراحی درمان می شوند. پریودنتیست یک بخش از بافت لثه را برمی دارد تا بافت لثه را از دندان ها جدا کند، و سپس عمق دندان را درمان می کند.
ژنژویکتومی : این پروسه برای از بین بردن باقی مانده بافت لثه که روی دندان بیش از حد رشد کرده باشد، صورت می گیرد.
ژنژووپلاستی : در این نوع از جراحی لثه بافت سالم لثه که در اطراف دندان می باشد، شکل داده می شود تا شرایط بهتری پیدا کند. اگر شخصی تحلیل لثه داشته باشد، ژنژووپلاستی می تواند بروی لثه صورت گیرد. از سقف دهان مقداری برداشته می شود و به اطراف دندان پیوند زده می شود.