اختلال دیسفورمیک بدن : علائم و نحوه تشخیص آن
با ما همراه شوید.
اختلال دیسفورمیک بدن یا BDD یک بیماری روحی می باشد که بیمار در آن درک خوبی از ظاهر فیزیکی خود ندارد.
در واقع تمام ذهنش به نواقصی که دارد مشغول می شود. که البته برای دیگران ممکن است خیلی خفیف یا حتی اصلا دیده هم نشود.
این اختلال خیلی غیر معمول هم نیست، هنوز هم بسیاری بدون تشخیص این عارضه، تحت جراحی های زیبایی قرار می گیرند. و اما شرح این موضوع توسط روانشناس!
اختلال BDD با وسواس همراه می باشد، که جنبه خاصی از ظاهر فرد را نشان می دهد.
به همراه یک اغراق فردی یا تصور یک نقص در بخشی از بدن. رایج ترین نقصی که می توان در این زمینه در نظر گرفت، تغییر رنگ پوست است. به همراه برخی ویژگی های دیگر مثل بیین، چشم که قرینه نیستند. و بخش های خاصی از بدن که اندازه، شکل درستی ندارند و یا بد فرمند.
بخش هایی از نواقص بدن که شامل این موضوعند :
بسیاری از آن هایی که دچار BDD می باشند، زمان بسیاری را صرف این می کنند که این نواقص را بپوشانند یا اینکه بهترش کنند. این رفتارها ممکن است ناراحتی روحی و روانی باشد و روی رفتار اجتماعی شخص، عملکرد شغلی، و اجتماعی او نیز تاثیر بگذارد. شامل :
بقیه ممکن است به این شکل رفتار نکنند، جلوی آینه زیاد نروند، یا در محیط های عمومی زیاد ظاهر نشوند.
بیماران ممکن است از دیگران مثل دوست و خانواده به دنبال اطمینان خاطر باشند. با این حال، حتی با وجود تمام اطمینانی که دارند، آیین ها و چک کردن آینه، نگرانی از بابت تصویربدن شان دارند و از بین نمی رود. همین منجر به احساس ناامیدی می شود که با احساس نفرت از خود، احساس گناه، شرم، خجالت و ترس از قضاوت شدن همراه می باشد.
یکی از بیشترین سوالاتی که در رابطه با BDD پرسیده می شود، چه زمانیست که نگرانی از ظاهر، پاتولوژیکی می شود؟
اکثر پزشکان بیمارانی داشته اند که از بابت ظاهرشان نگرانی داشتند.
برخی از این نگرانی ها رایج بوده و ممکن است به خاطر عواملی مثل فرهنگ، جنسیت، و دیگر زیرفرهنگ هایی بوده. از آنجایی که شرایط روحی روانی، تشخیص ان ها بستگی به میزان تاثیریدارد که روی عملکرد شما می گذارند. و البته کیفیت زندگی شما را به خطر می اندازند.
اینکه در روز چند بار به این مساله فکر می کنید. با این حال یک عامل رو می توان در این بیماری روحی در نظر گرفت :
افسردگی
فوبیای اجتماعی می باشد.
افرادی که BDD یا اختلال دیسفورمیک دارند، نواقصی که دارند را فکر می کنند از نظر جامعه قابل قبول نیست. و باعث انزوای آن ها می شود.
حتی در این بین به فکر برخی می رسد که خودکشی کنند. بهتر است در چنین مواقعی با یک روانپزشک مشورت کنید.
یا بیماران مبتلا به BDD خوبه تحت جراحی زیبایی قرار گیرند؟
بسیاری از آن هایی که تحت درمان های زیبایی قرار می گیرند، تا زمانی که نگرانی ندارند، راضی اند. والبته عزت نفس، و کیفیت زندگی شان بهتر می شود.
اما در کسی که از این عارضه رنج می برد، خیلی بعید است که با جراحی نظرش نسبت به ظاهرش عوض شود. چون این بیماران هنوز هم احساس نارضایی خواهند داشت. و نگرانی شان نبت به بخش های دیگر بدن شان می باشد.