اختلال شخصیت : از علائم گرفته تا راه ها و روش های درمانی آن
اغلب کسانی که تشخیص اختلال شخصیت داده می شوند، یکم خیالشان راحت می شود. چون این تشخیص حداقل این چالش درونی آن ها را یافته و به آن ها کمک می کند که بدانند” با چیزی که در ذهنشان هست” متفاوتند.
شخصیت در روانشناسی اشاره به الگوهای فکری فرد، احساسات و نیز رفتارهای او دارد. همینکه باعث می شود شما را از بقیه خاص تر سازد.
شخصیت شما تحت تاثیر چندین عامل می باشد :
حال اختلال شخصیت که رخ می دهد، روش فکرکردن، احساسات و رفتارهای شما از چیزی که انتظار می رود، متفاوت تر می شود. به این معنا که الگوهای شخصیتی تان باعث استرس و مشکلاتی در عملکرد روزانه تان می شود.
انواع مختلفی از اختلالات شخصیتی می باشند. اما برخی از انها تا طولانی مدت رفتارهای دوراز انتظار را به همراه دارند.
این اختلال در دوران کودکی شروع می شود، با این حال تکرر آن در اخرای دوره نوجوانی و یا ورود به دوره بزرگسالی می باشد. این زمانیست که استرس و مشکلاتی در عملکرد شما پیش می آید و بسیار واضح تر هم می شود.
اگر بدون درمان رها شود چه می شود؟
اگر این اختلال بدون درمان رها شود، معمولا طولانی مدت خواهد بود و الگوهای رفتاری نامنظمی برای شما به همراه دارد. مثلا این الگوها را در ۲ تا ۴ ناحیه مختلف می بینیم :
افرادی که این اختلال را دارند، دنبال درمان این علائم می باشند. معمولا این علائم عبارتند از :
ممکن است سراغ درمانی هم برای کمک به این شرایط بروند :
علائم و نشانه های اختلال شخصیت :
کدام رفتارها نیاز به درمان دارند؟
ما می توانیم درمان اختلال شخصیت را به عنوان یک رویکرد چند حالته مفهوم پردازی کنیم. هدف روانشناس و مشتری در این ست که به موارد زیر نیز توجه کنید :