جوش واژن به احتمال زیاد ناشی از درماتیت تماسی می باشد که واکنش به چیزی است که در تماس با پوست است. درماتیت تماسی اندام های تناسلی معمولا به علت حساسیت به عوامل زیر می تواند باشد :
جوش عفونتی موضعی می باشد که در لایه های عمیق پوستی ایجاد می شود. رنگ جوش ها قرمز می باشد و بر اثر التهاب تغییر رنگ می یابد. جوش باعث درد و ناراحتی می شود و در صورت عدم درمان، به سایر قسمت های بدن گسترش پیدا می کند. معمولا جاهایی از بدن که اصطکاک بیشتر باشد، جوش به وجود می آید، مثل بین پاها، بازوها. همچنین ممکن است به دلیل عفونت فولیکول های مو هم باشد.
یکی از شایع ترین علل جوش، پوشیدن لباس های تنگ است که باعث ایجاد اصطکاک و مالش در نواحی ظریف پوست می شود. بنابراین، بهتر است تا زمان برطرف شدن جوش ها، لباس آزاد و گشاد بپوشید. لباس زیر تنگ می تواند سبب تشدید بیماری شود. با هر بار تعویض لباس زیر، آن را به خوبی شستشو دهید.
معمولا جوش واژن روزهای اول قرمز و کوچک است و بعد از چند روز به نقطه ای متورم و دردناک با نوک سفید یا زردرنگ تبدیل می شود. در صورتی که مطمئن نیستید جوش واژن باشد، حتما نزد پزشک متخصص مراجعه کنید. در برخی موارد پیش می آید که مایع موجود در جوش منجر به نگرانی می شود، اما اکثرا در طی یک یا دوهفته برطرف می شود، کم پیش می آید کسی نیاز به درمان جدی داشته باشد.
روش های درمانی آن درد را کاهش داده و مانع از عفونت می شود. در موارد شدیدتر، پزشک جوش را برش زده و بر می دارد. به این ترتیب از شدت عفونت جوش کاسته می شود.
به منظور حفظ سلامت و بهداشت، شستن دست ها بسیار مهم می باشد. زیرا دست های آلوده، خود به دلیل باکتری های زیادی که دارند، باعث گسترش آلودگی می شوند.
در یکی از روش های خانگی برای درمان جوش واژن، می توانید پارچه ای را با آب گرم مرطوب کرده و پس از فشرده کردن آن، پارچه را روی جوش قرار دهید و آن را ۷ تا ۱۰ دقیقه نگه دارید. این فرایند را سه تا چهار بار در روز انجام دهید تا جوش بیفتد. گرما باعث افزایش گردش خون بیشتر می شود، بنابراین سلول های سفید خون می توانند عفونت باقی مانده را درمان کنند.