عفونت ادرار : چرا مداوم پشت هم عفونت ادرار دارم؟
سوالی که شاید خیلی از خانم ها از پزشک خود داشته باشند، اینکه چرا مکررا عفونت ادرار می گیرند؟
عفونت مثانه یکی از رایج ترین مشکلات در زنان می باشد. مگراینکه خوش شانس باشید و هیچ کدام از این ها را نداشته باشید. حتما با علائمش هم آشنا هستید. در بسیاری از خانم ها، حدودا ۳۰درصد، عفونت مثانه طی ۶ ماه بعد برمیگردد.
عفونت مثانه گاها با عنوان عفونت دستگاه ادراری هم شناخته شده که گاها باکتری ها به داخل لوله های ادراری می روند. این لوله ای که ادرار را به بیرون از بدن هدایت می کند. این باکتری سپس به سمت مثانه حرکت می کند. زمانی که داخل می رود، باکتری در دیواره مثانه جا خوش می کند. همین منجر به التهاب شده، در نهایت به عنوان پدیده ای به نام التهاب مثانه شناخته می شود.
عفونت ادراری مکرر بعد از عفونت ادرار قبلی، در سیستم خانم هایی که دستگاه ادراری سالمی دارند هم رخ می دهد. حتی بعداز درمان ها و ریکاوری مناسب. ممکن است به شکل عود کردن یا عفونت مجدد برگردد. عفونت مکرر دستگاه ادراری بیشتر در زنان رایج تر است. ویژگی های بالینی آن هم تست های تشخیصی و ارگانیسم های سببشونده هستند. اغلب هم شبیه تک موردهایی در این زمینه هستند. با این حال استراتژیهای درمانی اضافی و پیشگیری، روش هایی برای عفونت های مجدد هستند.
مطالعه ای هم نشان داده که زنان کالج اولین عفونت ادراری شان را داشتند.
۲۷درصدشان حداقل در حال حاضر عفونت ادراری تا ۶ماه داشتند. ۲٫۷درصدشان هم دفعه دوم تجربه این مورد را در یک دوره مشابه داشتند. در زنان علائم دار، حدس هایی از عفونت دستگاه ادراری شان زده شده بود. علائمی بعداز رابطه جنسی، و نشانه های پیلونفریت. که با آنتی بیوتیک درمان می شدند.
گروه دیگری هم که داشتند، یک اختلال ساختاری یا عملکردی مستعد دستگاه ادراری داشتند. (ارگان های تولیدمثل و سیستم ادراری). رابطه جنسی هم رایج ترین عامل مهیاسازی این زمینه بوده.
درد موقع ادرارکردن خیلی رایج است، تکرر ادرار و دردزیر شکم. اگر درد اطراف کلیه رخ دهد(بالاو پشت شکم)، و تب هم داشته باشید، امکان عفونت کلیوی می باشد.
یا با دوز شبانه پایین داده میشه یا بعداز رابطه جنسی.
۶ماه درمان، به همراه نظارت بر عفونت مجدد بعد از پیشگیری. اما ممکن است تغییراتی در تجویز مجددا ایجاد شود.
هورمون زنانه به حفظ زنانی که یائسگی دارند کمک می کند.
مواد فعالی در کران بری هست که از باکتری های E.coli و چسبیدنشان به دیواره مثانه جلوگیری می کنند.