سیگارکشیدن چقدر در بروز بیماری های لثه نقش دارد؟
هرکسی ممکن است دخانیات محصرف کند، چه به صورت دودی باشد، چه جویدنی! به هر حال تاثیر منفی روی سلامت فرد دارد. سیگارکشیدن و تنباکو نه تنها باعث بیماریهای قلبی، ریوی و سرطاناند بلکه تاثیربزرگی بروی سلامتدهان هم دارند.
بااین مشکل بیمار در معرض خطربزرگتری از بیماریپریودنتال یالثه قرار میگیرد. حتی ممکن است سرطاندهان هم در برخی رخ دهد. حالا اینکه چه ارتباطی بین سیگارکشیدن و بیماریپریودنتال هست، به آن میپردازیم.
مصرفدخانیات یاتنباکو یکی از بزرگترین عوامل در پیشرفت بیماریهای لثه میباشد.
مطالعات نشان داده که سیگاریهایی که بیماریپریودنتال دارند، پاکتهایپریودنتال عمیقتری دارند. در ضمن تحلیلاستخوان و دندان در آنها بیشتر دیده میشود. در ادامه یک واکنشضعیفتری نسبت به این بیماری در مقایسه با غیرسیگاریها دارند. علاوهبر این، سیگارکشیدن یکی از اولین علائمش خونریزی لثههاست. یعنی ممکن است حتی از مشکلتون هم آگاه نباشید تازمانیکه اسیب جدی به آن وارد شود.
باورها بر اینست که سیگاریها بیشتر در معرض خطر بیماری پریودنتالاند، از اینرو که گلبولهای سفید عملکردشون دچار خلل میشود. درنتیجه در بهبود زخم خلل وارد شده وتولید مواد التهاباور تحریک میشوند. همین باعث آسیب بافت و ازبینرفتن آن میشود. این موضوع بهبودی لثه را کاهش داده! و درمان به عقب میافتد.
سرطاندهان ۱۱مین و رایجترین سرطانها در جهان است.
بیشتر هم مردانبالای ۴۰سال را درگیر میکند. با اینحال چند سال اخیر افزایشی در موارد جوانتر در زنان هم دیده شده. پیشگیری از سرطاندهان به سرعت در حال پیشرویست. حدودا ۶,۸۰۰نفر در انگلیس هرساله تشخیصسرطاندهان داده میشوند. شواهد هم نشان داده که ۶۰%سرطانهایدهان و حنجره بخاطر مصرف تنباکوست. به همراه ۳۰%تاثیر مصرفالکل. این ها همه باهم خطرسرطان دهان را در آینده بیشتر میکنند.
انواعدیگری از شکل تنباکو که حاوینیکوتیناند، باعث خطراتبسیاری برای بدن میباشند. انواع متفاوتی از محصولاتتنباکو شامل:
این سیگارها دارند محبوبتر میشوند.
بعبارتی در کاهش میزان سیگارکشیدنشان تاثیرگذار است. اما تحقیقات نشان داده که این محصول هم سمومی تولید میکند. همین باعث آسیب DNA میشود. پس اگر از چنین سیگارهایی استفاده میکنید،آن ها را هم کنار بگذارید و برنامهای دیگر برای ترک سیگارتان در نظر بگیرید.