چه عواملی منجر به بیماری های دهانی و دندانی می شوند؟
همانطور که باورش سخت می باشد، کل سلامت شما، منظور عادت های غذایی تان می باشد، می تواند روی سلامت دندان هایتان تاثیرگذار باشد. موردی که باید توجه داشت، در تحقیقات اخیر نشان داده شده است که ممکن است بین چاقی و بیماری های لثه ارتباط خاصی وجود داشته باشد.
آیا شنیده بودید که سیگار کشیدن یا مصرف تباکو می تواند منجر به بیماری های لثه شده و حتی خیلی بدتر هم شود؟ مطالعات نشان داده است که افراد سیگاری بین ۳ الی ۶ برابر بیشتر از آن هایی که سیگار نمی کشند، از بیماری های پیشرفته لثه رنج می برند. در مجموع سیگاری های سنگین ۵ برابر بیشتر در معرض تحلیل استخوان بودند تا آن هایی که سیگار نمی کشیدند.
نه تنها سیگار کشیدن می تواند شانس ابتلا به بیماری لثه را بالا ببرد، بلکه درمان را هم سخت تر می کند. در آینده، این درمان ممکن است با موفقیت کمتری همراه شود. به خاطر اینکه سیگار کشیدن نوعی تسکین برایتان به حساب آمده است.
گاهی اوقات چیزهایی که فکر می کنید جالب اند، در آینده خطری برای سلامت انسان به حساب می آیند، مثل پیرسینگ دندان. عفونت های دهانی بسیار شایع می باشند، اما می توانند در پی دندان های شکسته یا ترک خورده بدتر شوند. پیرسینگ دندان ها منجر به تحلیل لثه می شود، که خود می تواند دندان ها را شل کرده و از بین ببرد.
ممکن است به نظر روشن و واضح برسد اما شکر بزرگترین خطر برای سلامت دندان ها به حساب می آید. شکری که در غذاها استفاده و مصرف می کنید، منجر به پلاک بروی دندان ها می شوند. این پلاک می تواند همراه با کربوهیدارت هایی باشد که با تولید اسید به دندان ها آسیب می زنند. سپس این اسیدها به روی مینای دندان نشسته و منجر به ایجاد پوسیدگی و سوراخ شدن دندان می کنند. بدون درمان آن ها، این حفره ها بیشتر شده و به اعماق دندان نفوذ کرده و درد بیشتری به همراه دارند. در نهایت هم منجر به افتادن دندان می شوند.
بسیاری از بیماری های پیشرفته مثل چاقی تهدیدی جدی برای بیماری های دهان و دندان به حساب می آیند. به خوبی درک شده که چاقی روبه افزایش می باشد، خصوصا در ایالات متحده که نوجوانان روز بروز چاق تر می شوند. تحقیقات نشان داده است که چاقیق خطر ابتلا به فشار خون، دیابت نوع ۲، آرتریت، بیماری های قلبی و عروقی، مشکلات تنفسی و سرطان های آندومتر، سرطان سینه، پروستات و کولون را افزایش می دهد. با افزایش چاقی شانس پیشرفت بیماری های لثه بالا می رود و ممکن است حتی در برابر انسولین مقاومت نشان دهد.
بر اساس تحقیقات انجمن دندانپزشکی آمریکا، تقریبا ۹۰ درصد آن هایی که سرطان دهان داشته اند و یا برخی از انواع سرطان های گلو را داشته اند، به خاطر مصرف تنباکو بوده است. خطر پیشرفت این سرطان ها با سیگار کشیدن و یا جویدن بیش از حد بالا تر می رود. سیگاری ها ۶ برابر بیشتر احتمال ابتلا به سرطان های دهانی را نسبت به غیر سیگاری ها دارند.
علاوه بر بیماری های دهانی، بیماری های دیگری هم برای سیگاری ها از جمله بیماری های ریوی، قلبی عروقی و غیره در پی دارد.