چرا برخی دچار اختلال پرخوری می شوند؟
پرخوری و اختلالات پرخوری این روزها رو به افزایش می باشد.
بخاطر استرس، دنیایی که روی دور تند است، انتظارات غیرمعمول و غیرواقعی از بدن، و نیز وجود غذاهای زیادی اشتها آور و خوشمزه. آیا تابحال شده که بخاطر ناراحتی، زیاد خوردید؟ اگر اینطور است، ضرورتا به این معنا نیست که دچار اختلال پرخوری می باشید. اگر گهگداری در تعطیلات و یا مناسبت های خاص این اتفاق می افتد، چیز غیرمعمولی برای سلامت بدن تان نیست.
اگر اغلب اوقات به این مدل خوردن عادت دارید، و بعد از خوردن احساس گناه می کنید، مبتلا به اختلال binge-eating یا BED می باشید. این اختلال حداقل یک هفته تا بیش از ۳ ماه باشد، مشخص می شود.
در مدل اختلال objective، شما در یک وعده بیش از اندازه معمول می خورید.
بیش از حالت عادی که غذا در روز می خورید. این اختلال شامل ۵۰۰۰ تا ۱۵۰۰۰ کالری می باشد و معمولا هم همراه با به اصطلاح احتکار غذاست. خصوصا یکسری غذاهای خاص که هوس می کنید.
در مدل subjective شما فکر می کنید که دارید پرخوری می کنید و احساس گناه دارید.
خصوصا بعد از اینکه یک وعده غذایی می خورید، افسرده می شوید. حتی اگر بیش از حد معمول نخورده باشید. این نوع از پر خوری درصورتی معمول است که از افسردگی رنج ببرید. مهم نیست چقدر می خورید، ممکن است دچار این اختلال باشید. درصورتی که مکررا بعد از خوردن، احساس گناه و شرمساری می کنید، دچارش هستید.
علل بروز این اختلال در چیست؟
می تواند عوامل محیطی، روحی روانی، اجتماعی باشد.
هرکدام از این ها بستگی به موقعیت عاطفی شما دارد. و هرکدام باعث پیشرفت این اختلال می شوند.
تحقیقات نشان داده که ممکن است این اختلال شما را از حس ناراحتی مثل اضطراب، بی حوصلگی، یا افسردگی دور کند. خیلی غیرمعمول نیست، اما این چالشی ست که گاها با آن روبرو می شوید. و احساسات ناخواسته ای به شما دست می دهد. حتی ممکن است بخاطر حس نارضایتی نسبت به اندام تان باشد.
فشارهای فرهنگی و محیطی منجر به تحریک اختلالخوردن و عاطفی با هم میشوند. پس اگر از این احساسات منفی نسبت به خودتان رنج می برید، باید بگوییم که درصورت داشتن چنین عادتی، دچار BED هستید.