آیا سیروز الکلی قابل برگشت است؟
سیروز اخرین مرحله از بیماری کبدی الکلی ست.
طوری که کبد به طور چشمگیری بخاطر الکل اسیب طولانی مدت می بیند.
به این شرح که با مصرف زیادی الکل فقط به اکثر بخش های بدن اسیب وارد می شود. و منجر به بیماری های مزمن و سپس مشکلات جدی تری می شود. زمانی که یک نفر نوشیدن را ترک می کند و شرایطش را بهبود می بخشد، اما با وجود عوارض آن، خوشبختانه می توان آن را مدیریت کرد.
سیروز الکلی بخاطر استفاده طولانی مدت از الکل رخ می دهد.
سیروز هم واژه ایست که برای اسکار کبد استفاده می شود.
اسکار هربافتی از بدن فیبروز نامیده می شود و سطح و شدت آن از ۰ تا ۴ می باشد. سیروز درواقع گرید ۴ می باشد. دلایل بسیاری برای سیروز می باشد، اما مصرف زیاد الکل یکی از رایج ترین دلایل آن در دنیای غرب است. اسکار بین ۱۰، ۲۰، یا ۳۰ سال رخ می ده دو بستگی به میزانی دارد که فرد می نوشد. یا ژنتیک، جنسیت، سطح ورزشش و دیگر مسائل پزشکی.
درمان اصلی متوقف کردن دلایل زیرلایه ایست. که در چنین موردی باید نوشیدن الکل را متوقف کرد.
هیچ داروی خاصی نیست که بتواند مستقیما روی برگشت سیروز الکلی تاثیر داشته باشد. همچنین درمان هایی هم هستند که برخی عوارضی روی این قضیه دارند. با متوقف کردن نوشیدن الکل به طور کامل، می توان میزان خطر ان را کاهش داد. اینجوری کبد اسیبش کمتر شده و شانس ریکاور شدن آن بالاتر می رود.
بله، کبد می تواند ریکاور شود، اما بستگی به میزان اسیب کبد دارد.
برای اندازه گیری آن، سیستم Child-Pugh scoring استفاده می شود که دسته بندی دارد. دسته بندی برای عملکرد کبد، از کلاس A تا کلاس C.
ابتدایی ترین سطح اسکار کبد است، که کبد نرمال کار می کند و بیمار ممکن است از آن اگاه نباشد.
سطح پیشرفته سیروز. که منجر به اسیب خفیف تا متوسط کبد می شود و بیمار ممکن است علائمی مثل زردی داشته باشد. یا حس گیجی و انسفالوپاتی داشته باشد.
اسیب شدید کبد است. بیمار بسیار بیمار است. کبد در این مرحله دیگر درست کار نمی کند.
اگر بیمار از کلاس های A و B باشد، ممکن است اسیب کبدش با متوقف کردن الکل بازگشت داشته باشد.
و با سبک زندگی سالم برگردد. اگر در کلاس C باشد، با این که ریکاور می شود، اما باز قطعی نیست. حتی بیمارانی بودندکه در کلاس سی بودند و اسیب آن ها بعد از بهبودی بازگشته بود.