هیستروسکوپی: تشخیص اختلالات رحمی
هیستروسکوپی یکی از روشهای معایناترحمی میباشد.
در واقع این روش، به تشخیص یکسری علائم، بسیار کمک میکند. مثل خونریزیغیرعادی، دردلگن یا فیبروم. این رویه با استفاده از هیسترسکوپ، یک لولهباریک بههمراه یک دوربین، در واژن قرار میگیرد، و میتوان با آن گردنرحم و داخلرحم را، بررسی کرد.
هیسترسکوپی نیاز است! اما زمانیکه یکسری اختلالاترحمی تشخیص داده شود. همین، ممکن است نیاز بهپیگیری پریودهایسنگین شود، یا خونریزیهای بینقاعدگی، ناباروری، توقفهای پریودهای غیرمنتظره، سقطهای مکرر، یا خونریزیهای بعد از یائسگی.
اختلالات غیرمنتظره دیگری را هم باید پیگیر شد، شامل پولیپ اندومتریال، فیبروم، چسبندگی، سرطان، یا رشد تودههای غیرعادی در رحم.
با هیسترسکوپی، یک دوربینتلسکوپیک یا هیسترسکوپ به درونرحم فرستاده میشود. با عکسهایی که گرفته میشود، داخلرحم معاینه میشود. اینکار تحت بیحسیموضعی انجام میگیرد، و گردنرحم بیحس میشود. به خاطر اینکه گردنرحم با فشارهیسترسکوپ باز میشود، که کمی دردناک است.
اینکه این روش با بیحسیموضعی انجام شود، انتخاب خودتان است، اما ریکاوری بعد از بیحسیموضعی سریعتر است.
معمولا هیسترسکوپی زمانیکه بیمار پریود نیست، بهتر میتواند انجامگیرد. نیمهدوم چرخهقاعدگی که خونریزیکمتر است،۲هفته قبل از پریود، باید انجام شود. در صورتیکه بیوپسی طبق برنامه، برای اندومتریوم شده باشد. این روش بهتر است! با اینحال، مراقبت هم باید لحاظ شود. تا از اینکه یه وقت باردار نباشید، مطمئن شد.
معمولا عوارض به ندرت رایجی دیده میشود، مثل ترومای خفیف در رحم، یا گاها ترومایی در دیوارههای رحم. همین منجر به خونریزی یا عفونت میشود.
سونوگرافیلگنی، هم شکمیو هم پروبترنسواژینال، بسیارخوب است. چون اطلاعات خوبی از اختلالات رحم میدهد.
اما hysteroscopy هنوز هم یک انتخاب و استانداردطلایی است. و بیمار میتواند به آن تکیه کند.