در سال های اخیر تقاضا برای انجام لیزر موهای زائد افزایش چشمگیری پیدا کرده است. اما در این بین بسیاری هستند که از این تکنولوژی سو استفاده کرده اند، بدون مطالعه قبلی و صرفا برای تبلیغات اقدام به لیزر موهای زائد کرده اند.
مهمتر از همه این است که به دستگاه مورد استفاده و تخصص فرد دقت داشته باشید. زیرا دستگاه های لیزر متفاوتی با کیفیت و کارایی متفاوتی وجود دارند.
دستگاه لیزر مورد استفاد برای لیزر موهای زائد، الکساندرایت یا به اختصار الکس می باشد. این دستگاه ممکن است چینی، آمریکایی، کره ای یا ایتالیایی باشد. اینکه چقدر روی موهای زائد تاثیر داشته باشد و موهای زائد را طی چند جلسه از بین ببرد، بسته به پیچیدگی دستگاه لیزر و کمپانی آن می باشد.
لیزر، پرتوی نوری می باشد که به دلیل داشتن ویژگی هایی مثل تک رنگ بودن و داشتن انرژی زیاد، کاربردهای بسیاری در علم پزشکی دارد. از محبوب ترین کاربردهای لیزر، رفع موهای زائد می باشد. لیزر روی سطح پوستی که موهای زائد دارد، تابیده می شود و رنگدانه های موجود در موها انرژی لیزر را جذب می کنند و آن را از سطح پوست، به عمق ۲ الی ۳ میلی متری پوست، جایی که سلول های تولید کننده مو در ریشه موها می باشند، رسانده و تخریب می کند.
لیزر موهای زائد را می توان برای تمام نقاط بدن مورد استفاد قرار داد. معمولا خانم ها برای لیزر در ناحیه های بیکینی، زیر بغل، پاها و صورت مراجعه می کنند. در حالی که آقایان برای ناحیه کمر، سینه، صورت و پاها مراجعه می کنند.
لیزر موهای زائد یک روش درمانی بسیار راحت می باشد. طوری که بیماری در زمان درمان، حسی مثل بندانداختن دارد. اگر پوست خیلی حساسی دارید، از ژل های بی حسی استفاده خواهد شد. اما جز معدود روش هایی می باشد که در آن نیازی به استفاده از ژل بیحسی قبل از شروع درمان نیست.
لیزر موهای زائد می تواند بین چند دقیقه تا یک ساعت زمان ببرد. معمولا نواحی خاص بدن مثل خط بیکینی، بالای لب، چانه، زیر بغل به کمتر از ۲۰ دقیقه برای درمان نیاز دارند.
برای بیماری این تعداد جلسات متفاوت می باشد. بیمارانی که پوست روشن دارند، ۳ تا ۶ جلسه درمانی، بیماران دارای پوست تیره تر به ۴ الی ۸ جلسه نیاز دارند. فاصله تقریبی بین جلسات هم ۴ الی ۸ هفته می باشد. تا زمانی ادامه می یابد که به نتیجه دلخواه رسید. تقریبا بیماران می توانند بعد از درمان ۵۰ الی ۹۰ درصد کاهش دائمی در موهای زائشان را ببینند.
افراد باردار، کسانی که بیماری عصبی دارند و جای لیزرشان را ممکن است بعد از درمان بکنند یا دستکاری کنند، افرادی که به خاطر شغلشان زیاد در معرض آفتاب می باشند و آن هایی که در محل مورد نظر زخم یا عفونت فعال دارند و باید تا بهبودی کامل زخم و عفونتشان صبر کنند.