تاثیر سیگار روی گردش خون :
با سیگار کشیدن، سموم اطریق سیگار به داخل خون وارد می شوند. این سموم بعد از ورود به خون منجر به :
سیگار کشیدن به قلب و گردش خون آسیب می رساند، خطر بیماری هایی را بالا می برد، مثل بیماری قلبی، حمله های قلبی، سکته، بیماری عروقی محیطی (عروق آسیب دیده خونی) و بیماری های مغزی (شریان های آسیب دیده که خون را به مغز می رسانند).
هم مونوکسید کربن و هم نیکوتینی که از سیگار تولید می شود، باعث لکه ای در قلب می شود و ضربان آن را سریعتر می کند. همچنین خطر لخته شدن خون در این مورد بسیار بالاست. دیگر مواد شیمیایی که در سیگار می باشد، به دیواره های شریان های کرونری آسیب می رسانند.
در واقع سیگار کشیدن خطر حمله قلبی را دوبرابر می کند، و اگر سیگاری هستید، دوبرابر بیشتر در معرض خطر مرگ نسبت به غیر سیگاریها، بخاطر بیماری قلبی کرونری می باشید.
در افراد سیگاری شانس سرطان معده یا زخم معده در آن ها بسیار بالا می باشد. سیگار کشیدن عضلاتی که پایین مجرای نای می باشند را ضعیف می کند و باعث می شود اسید از معده به مسیر اشتباه یعنی به طرف مجرای نای برگردد؛ پروسه ای به نام رفلاکس.
سیگار کشیدن عاملی خطرناک برای پیشرفت سرطان کلیه می باشند و هرچه بیشتر سیگار بکشید، بیشتر در معرض چنین خطری خواهید بود. مثلا، تحقیقات نشان داده است که اگر روزانه ۱۰ سیگار بکشید، یک و نیم برابر بیشتر در معرض سرطان کلیه در مقایسه با غیر سیگاری ها خواهید بود. این افزایش به دوبرابر می رسد، رد صورتی که سیگارکشیدن به ۲۰ تا سیگار در روز برسد.
سیگار کشیدن میزان اکسیژن پوست کاهش می دهد. به این معنا که اگر سیگار بکشید، پوست سریعتر پیر می شود و رو به تیره شدن و بی روح شدن می رود. سموم داخل بدن نیز منجر به سلولیت هم می شود.
سیگار کشیدن پوست را بین ۱۰ تا ۲۰ سال پیرتر می کند، و سه برابر بیشتر باعث چین و چروک می شود.ف خصوصا اطراف چشم و دهان. سیگار کشیدن منجر به رنگ پریدگی پوست، زردی چهره و گونه های توخالی می شود.
سیگار کشیدن استخوان را ضعیف و شکننده می کند. زنان در این مورد باید حتما دقت داشته باشند، به ویژه مراقب باشند، چون در آخر منجر به پوکی استخوان می شود.
اگر سیگار می کشید، این را بدانید که احتمال سکته مغزی نسبت به آن هایی که سیگار نمی کشند بیشتر می باشد. یکی از مواردی که در سیگار کشیدن باعث افزایش خطر سکته مغزی می شود، بالا رفتن خطر آنوریسم مغز است. در این بیماری یک رگ خونی به خاطر دیواره ضعیف عروق خونی آسیب می بیند. در نتیجه منجر به پارگی رگ می شود، که نوعی سکته می باشد و باعث آسیب شدید مغزی و مرگ مغزی می شود.
ریه ها در اثر سیگار کشیدن آسیب های جدی تری می بینند. سرفه، سرماخوردگی، خس خس سینه، و آسم شروع مشکلات ریوی می باشند. در نتیجه سیگار کشیدن بیماری های مرگباری مثل پنومونی، آمفیزم و سرطان بیمار پیش خواهد آمد. اکثر مرگ و میرها بخاطر سرطان ریه و نیز بیماری های مزمن انسداد ریوی می باشد.
بیماری مزمن انسداد ریوی شامل برونشیت مزمن و آمفیزم است، افرادی که به این بیمار ی دچار می شوند، مشکلات تنفسی بیشتر دارند. بیشتر به خاطر باریک شدن راه هوایی و تنفسی می باشد، که سرفه های ماندگار به همراه خلط و عفونت های مکرر قفسه سینه را به همراه دارد.