از لحاظ سلامتی، خوردن بسیار مهم می باشد. مهمترین نگرانی که این روزها بسیاری از مردم دارند، کنترل چربی و قندشان می باشد. به خاطر همین برای افرادی که دیابت دارند، خوردن برخی غذاها توصیه می شود و یکسری پرهیزهای غذایی نیز توصیه می شود.
افرادی که مبتلا به دیابت می باشند باید تلاش کنند که وزن متعادلی هم داشته باشند، و رژیمی را دنبال کنند که موارد زیر در آن ها رعایت شده باشد :
غذاهای دارای کربوهیدارت های نشاسته ای مصرف کنند. مثل نان و برنج. به طور کل غذایی نیست که دیابتی ها از خوردن آن ها منع شوند، اما افرادی که مبتلا هستند باید در میزان مصرف مواد قندی و چربی بسیار رعایت کنند. دیابتی ها می توانند در ماه به خود اجازه خوردن یک کیک یا بیسکوییت را بدهند.
غذاهایی که برای دیابتی ها مفید می باشند، باید حاوی سبزیجات و میوه های تازه باشند. به دلیل اینکه مواد غذایی دارای فیبر بالایی می باشند و نیاز به انسولین را در بدن کاهش می دهند. رژیم های دارای فیبر بالا دارای مقدار کروم بالاتری می باشند و برای درمان دیابت بسیار مفیدند. مصرف پیاز، سیر، زنجبیل، اسفناج، کلم برگ، هویج، کلم وکدو سبز به سلامت افراد دیابتی بسیار کمک می کند.
ماش، لوبیای قرمز تازه و موز نرسیده پخته جز موادی می باشند که برای بیماران دیابتی بسیار مفید می باشند.
مصرف جو، که می تواندجایگزین برنج سفید شود، باعث می شود میزان قند خون بعد از مصرف غذا تا حدود ۷۰درصد کاهش پیدا کند. جو هضم را کندتر می کند و سبب جذب تدریجی قند می شود. جوی دوسر هم همین خاصیت را دارد و با مصرف آن، بین آنزیم های هضم کننده در معده و ترکیبات کربوهیدارتی غذا یک سد چسبناک به وجود می آید. به همین دستگاه گوارش غذا را به مدت طولانی تری در بدن نگه می دارد و قند کمتر وارد خون می شود.
شیر و ماست هم از جمله مواد غنی از کلسیم و پروتئین می باشند که به کاهش وزن هم کمک می کنند. از طرفی با مقاومت در برابر انسولین، با این مواد از بین می رود. روزانه یک لیوان شیر و یک لیوان ماست کم چرب مصرف کنید.