لیست متخصصین دندانپزشک اطفال

دندانپزشک اطفال

دندانپزشک اطفال توانایی انجام درمان بدون درد است تا کودک در مراجعات بعدی ترس و اضطرابی نداشته باشد ، علاوه بر این ، دندانپزشک کودکان به ویژگی های روحی و روانی کودکان در سنین مختلف آگاه است . دندانپزشکی اطفال ، تخصصی در رشته دندانپزشکی است که در آن تمرکز بر روی سلامت دهان و دندان در رده سنی طفولیت تا نوجوانی بصورت تخصصی و با توجه به نیازهای خاص این گروه سنی می باشد . جهت پاسخگویی به نیاز های این گروه سنی ، جراح دندانپزشک پس از گذراندن دروه دکتری دندانپزشکی عمومی اقدام به ادامه تحصیل ، کار کلینیکی و کسب تجربه در شاخه تخصصی دندانپزشکی کودکان می نماید تا آمادگی لازم جهت پاسخگویی به نیاز این رده سنی از جامعه را کسب نماید .

مراجعه به دندانپزشکی کودکان

مراجعه به دندانپزشکی کودکان می تواند سلامت دندان های کودک را تضمین کند . والدین باید از همان ابتدای رویش دندان ها ، دندان های کودک خود را برای بررسی وضعیت سلامت و جلوگیری از پوسیدگی دندان ها  نزد دندانپزشکی کودکان ببرند .

پایه و اساس سلامت دهان و دندان در سنین کودکی بنا نهاده می شود ، برخی از والدین به دلیل تصورات غلطی که دارند این طور فکر می کنند که دندان های کودکانشان شیری و موقت می باشد و در نتیجه به سلامت آن ها کمتر توجه می کنند ولی آن ها باید بدانند که این دندان ها است که به کودکان کمک می کنند تا درست تغذیه کنند و همچنین به درست صحبت کردن و لهجه فونتیک آن ها و از همه جالب تر فضا برای دندان های دایمی آن ها  کمک می کنند .

دندانپزشک اطفال , دندانپزشک اطفال خوب , دندانپزشک ,بهترین دندانپزشک کودک

پیدا کردن یک دندانپزشک اطفال خوب از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است زیرا اولین مراجعه به دندانپزشک می‌تواند به یک تجربه لذت بخش و خوشایند منجر شود یا اینکه بلعکس احساس ناخوشایندی را در اولین ویزیت دندانپزشکی بوجود آورد و تبعات آن تا سال ها همراه کودک شما باشد . تلاش برای انتخاب بهترین دندانپزشک کودک  بدین معنی است که به سلامت دندان و دهان فرزند خود توجه ویژه دارید و از تأثیر آن در رشد مناسب کودک آگاهی دارید .

دندانهای شیری و دائمی

هر فردی در طول زندگی خود دو سری دندان دارد (دندانهای شیری و دائمی) که نقش مهمی در جویدن و تغذیه ، حفظ زیبایی چهره و لبخند ، تلفظ صحیح کلمات و سلامت روحی و روانی دارند . دندانهای شیری از ۶ ماهگی تا ۳ سالگی در دهان رویش می کنند . از سن ۶ تا ۱۲ سالگی به مرور این دندان ها می افتند و بجای آنها دندان های دائمی رویش می یابند و در صورت مراقبت صحیح تا پایان عمر در دهان باقی می مانند .

برخی والدین بدلیل عدم مراقبت کافی باعث پوسیدگی زودرس ، عفونت ، آبسه دندان و در نهایت از دست رفتن دندان های شیری حتی در سنین ۴-۳ سالگی می شوند و این مشکلات میتواند دندانهای دائمی و فضای آنها را تحت تاثیر قرار دهد . به عبارتی سلامت دندان های دائمی در گرو حفظ و مراقبت از دندان های شیری است . خوشبختانه امروزه براحتی روش‌های درمانی مختلف از درمان ساده روی یونیت دندانپزشکی گرفته تا درمان تمام دندان‌ها در یک جلسه از طریق دندانپزشکی بدون بیهوشی و دندانپزشکی اطفال با سدیشن امکان پذیر است .

خدمات تخصصی دندانپزشکی اطفال

شامل فلورایدتراپی  ، فیشورسیلنت (شیار بند) ، ترمیم های پیشگیرانه ، پالپوتومی و پالپکتومی ( عصب کشی و درمان ریشه دندانهای شیری ) ، روکش دندان ، ترمیم و فضا نگهدار است که توسط متخصصین دندانپزشکی کودکان ارائه می شود . ملاقات کودک با دندانپزشک اطفال تجربه ای است که کودکان باید با آن مواجه شد ترس بی مورد بعضی کودکان برطرف شود ، همانطور که یک فرد بزرگسال نیز ملزم به مواجهه با آنست . بهترین زمان برای شروع مراجعه طفل به دندانپزشک حدود ۹ ماهگی است و عادت به مراجعه منظم به دندانپزشک می تواند از پیدایش بیماری های دهان و دندان جلوگیری کند .

اولین ملاقات کودک با دندانپزشک از اهمیت خاصی برخوردار است و باید برای او خاطره خوب و خوشی باشد تا دچار ذهنیت منفی از دندان پزشک نشود . قبل از ویزیت به کودکتان بگوئید که دندانپزشک دوست توست و می خواهد به سلامتی تو کمک کند اولین ملاقات کودک نباید با ساعت خواب یا بازی او مقارن باشد .

تاثیر درمان های دندانپزشکی بر سلامتی دهان و دندان

درمان های دندانپزشکی نیز در کنار آموزش و توصیه‎ها‏ می ‏تواند برای بهداشت دهان و دندان موثر واقع شود . برای روشن شدن این موضوع می‏ توان به یکی از روش‎ها‏ی پیشگیری در دندانپزشکی کودکان اشاره نمود این کار با هدف افزایش مقاومت دندان و جلوگیری از تخریب و پوسیدگی دندان انجام می‏شود . با تمام توصیه‎ها‏ و روش‎ها‏ی که به منظور مراقبت از دندان ها صورت می‎گیرد ، استفاده از این روش نیز ، سلامت آنها را به مدت ۱۰ الی ۱۵ سال تضمین می‏کند . همچنین پر کردن دندان ‎ها‏یی که دچار پوسیدگی شده اند به واسطه آمالگام و یا کامپوزیت ، استفاده از ارتودنسی ، ترمیم دندان های شکسته کودکان و …

از دیگر روش‎ها‏ی درمانی دندانپزشکی می‏باشد که در بهداشت دهان و دندان کودکان موثر می باشد .